Prijzen en Vergoedingen

Prijzen en Vergoedingen

Indien u verwezen bent door uw huisarts naar een optometrist bij u in de buurt, is de kans groot dat de vergoeding hiervoor uit de zorgverzekeringswet betaald wordt. Als u dit zeker wilt weten, kijkt u naar de samenwerkingsprojecten waar OogZorg Praktijken Nederland bij betrokken is.

Mocht de OogZorg Praktijk waar u naar verwezen bent, niet aangesloten zijn bij OogZorg Praktijken Nederland informeer dan bij de praktijk zelf of uw zorgverzekeraar of het onderzoek voor vergoeding in aanmerking komt.

Ook als u nog geen problemen ervaart met het zien en er geen bijzonderheden zijn in de familie. Is het prettig om te weten hoe het met de gezondheid van uw ogen is gesteld. Daarvoor kunt u ook een afspraak maken met de optometrist. Een preventief onderzoek wordt niet betaald uit de zorgverzekeringswet en dient u zelf te bekostigen.

De kosten voor een eerstelijns oogheelkundig onderzoek zonder gebruik van de OCT (192848), liggen gemiddeld rond de €85,-
De kosten voor een eerstelijns oogheelkundig onderzoek met gebruik van OCT, liggen gemiddeld rond de € 105,-

Kijk voor de specifieke kosten op de website van uw zorgverlener, zie hiervoor de bij OogZorg Praktijken Nederland aangesloten praktijken