04-08-2021 Resultaat tussentijdse evaluatie samenwerking Ede: ruim driekwart van de patiënten hoeft niet meer naar de oogarts

Resultaat tussentijdse evaluatie samenwerking Ede: ruim driekwart van de patiënten hoeft niet meer naar de oogarts

De vraag naar oogzorg groeit enorm, mede door de vergrijzing en toenemende behandelmogelijkheden. Om de oogzorg in de regio Gelderse Vallei ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden, verwijzen huisartsen patiënten met niet-spoedeisende oogheelkundige klachten door naar een lokale, deelnemende optometrist in plaats van naar de oogarts. Uit de tussentijdse evaluatie van de pilot blijkt dat ongeveer 80% van de oogklachten effectief door de optometrist behandeld kan worden. Zowel patiënten als zorgverleners zijn zeer tevreden. Hoe gaat het verwijsproces in z’n werk en kun jij als zorgverlener ook bijdragen? Lees meer over deze relatief nieuwe werkwijze en de resultaten.

Voor meer informatie, lees hier het volledige artikel op de website van MURA Zorgadvies

Naar welke optometristen kan verwezen worden?

Huisartsen kunnen patiënten verwijzen naar optometristen die voldoen aan het programma van eisen en werkzaam zijn in een oogzorgpraktijk die deelneemt aan de pilot. De deelnemende oogzorgpraktijken zijn: Van der Wiel Optiek en Optometrie (Ede), Optiek Sloof (Ede) en Prummel Optiversum (Veenendaal).

Het project “Oogvallei, samen werken aan de beste OogZorg” is een innovatief project waarin Oogzorgpraktijken Nederland (OZPN)Huisartsen Gelderse Vallei (HAGV)Bergman ClinicsMenzis en Mura Zorgadvies samenwerken aan goede oogzorg met oog voor de patiënt.

« Terug naar overzicht